Back to top

Társalgó

Kérem, itt írja meg élményeit, javaslatait zenémmel, verseimmel, fellépéseinkkel kapcsolatban.
Magánjellegű üzeneteit a kapcsolati űrlap kitöltésével küldheti el!

Hozzászólások

Tisztelt Érdeklődők!

Az elmúlt években sokan érdeklődtek a zenei cd-k iránt, és sokszor az volt a válaszom hogy elfogyott. Ezt az űrt szeretném pótolni.

Megjelent lemezeim, és dalaim most már online letölthetőek a dalok.hu honlapról. Egy picit bővebben az albumokról.

Album címe: A világfa ágai között
Felvétel időpontja: 2010
A felvételt készítette: Wallon-Hárs Viktor
A lemezen közreműködik:
-Sziránszki Klaudia
-Wallon-Hárs Viktor
-Regös Sziránszki József

Az albumon szereplő dalok címe:
1. Bevezető
2. A világfa hét ága
3. Ha vándor bot lehetnék
4. A szélkirály leányának éneke
5. Szél viszi…
6. Lelkem tisztulása
7. Üldözni lehet de megtörni soha (Koppány emlékére)
8. A tiszta úton gyertek
9. Én az vagyok
10. Besenyőkirály élve eltemetése (Tonuzaba emlékére)
11. A szívem vágya (Sólyom véréből)
12. Virti napköszöntő (Hej Duna)
13. Van úgy hogy
14. Szép vagy Kárpát-medence
15. Ahogy isten teremtett
16. Áldás kérése

Az album 16 dalt tartalmaz, s letölthető a dalok.hu oldalról.

Album címe: Emberek aranyban
Felvétel időpontja:2012
Lemezen közreműködik:
-Regös Sziránszki józsef

Az albumon szereplő dalok címe:
1. Bevezető
2. Mesélj
3. Ha sólyomszárnyakat kaphatnék
4. Varázstánc
5. Hej regölöm
6. Kurultaj
7. Harc előtti bátorító ének (Kardfenős dal)
8. Téli dal
9. Isten ostora
10. Lelkeknek a farkasa
11. Tengri
12. Szabadon

Az album letölthető a dalok.hu oldalról.

Album címe:Ősök megidézése
Felvétel időpontja:2013
A lemezen közreműködik:
-Sziránszki Klaudia
-Regös Sziránszki József

Az albumon szereplő dalok címe:
1. Intró
2. Áldott legyen
3. Égi megtisztulás
4. A világ egy jurta
5. Ősök megidézése
6. Csillagokban meg van írva
7. Napnak gyermeke vagyok
8. Csillagúton (Farkas Boglárka emlékére)
9. Égre nézek álmomban
10. Ősbő vezér szelleme
11. Rege a múltról
12. Nem akarom azt hallani…
13. Égi kapunyitó

A lemez megvásárolható a Trianon Múzeumtól.

Album címe: A zene ösvényén
Felvétel időpontja:2021

A tőlem megszokottól eltérő zenei produktum készült.
Modern instrumentális zenéim, dalaim.

A lemezen hallható dalok címei:

1. Lélegzet
2. Varja tánca
3. Az út
4. Barlang
5. Végtelen
6. Gondolat
7. Éjszaka
8. Végtelen utakon
9. Hóesés
10. Végtelen munka
11. Csendélet

A lemez letölthető a dalok.hu oldalról.

Az album címe: Tüzet hoztam…
Felvétel időpontja:2014
Az albumon közreműködik:
-Sziránszki Klaudia
-Regös Sziránszki József

Az albumon hallható dalok címe:

1. Tüzet hoztam…
2. Hazatérés
3. Éjjel a farkasok járnak
4. Kerek isten fája
5. Őseink meg nyugodjanak
6. Fénymadár
7. Szélkirály leányának éneke
8. Újjászületés fája
9. Ráolvasó
10. Sárkányok földjén
11. Megszülettem
12. Regös ének
13. Véremet adom (Harcba induló harcosok éneke)
14. Béke legyen veletek!

Az album letölthető a dalok.hu oldalról.

Köszönjük ha letöltéseitekkel támogatjátok munkánkat.

Hová is tart ez az egész?

Azt hiszem, ez a főcím sok mindent elárul. Hajdanán, ide s-tova húsz éve mikor belevágtam, belevágtunk a hagyományőrzésbe, még nem volt ekkora palettája ennek. Mire is gondolok? Hát a felszerelésre, ruházatra, régészeti leletek sokaságára, és maga a régészet hozzáállására. Azóta sok minden változott, a régészek, és múzeumok hozzáállása is. Sokkal nyitottabbak, segítőkészek lettek. Anno még bútorkárpitból, és egyéb anyagokból, igyekeztünk felépíteni, az általunk elképzelt x. Századot. Azért írom, hogy az általunk elképzeltet, mert nem nagyon állt a rendelkezésünkre anyag, és mi magunk sem voltunk tisztában sok dologgal. Keresgéltünk, s amit nem találtunk az saját elképzeléseinkkel pótoltuk, néha helyesen, néha helytelenül, Aztán úgy hozta a sors, hogy kezembe akadt egy dob, vagy egy hangszer, s elindultam a zene irányába. Persze maradtam a hagyományőrzés vonalán. Ha lehet ezt rám mondani. Sok elképzeléseinket megvalósítottuk. Közben ez a zenei vonal eltérített a katonai hagyományőrzés vonalától, persze nem messze. Itt jöttek az ünnepek, éneklések, szertartások sokasága. Aztán arra lettem figyelmes, hogy ez a világ megtöltődött különböző spirituális vadhajtásokkal, mint pl. egy kis Buddhizmus, Jézusos, mágusos és még sorolhatnám mi mindenfélével, ami ma is erősem tartja magát, sőt egyre nagyobb káoszt, és katyvaszt okozva ebben a hagyományőrző világban. Tehát amikor találkozok egy rendezvényen Magyarország álruhás királyával, vagy több önjelölt prófétával, aranyasszonyok tömkelegével, de akár egyiptomi fáraó reinkarnációkkal, s önmagukat gyógyítóknak nevezőkkel, s innen már csak egy lépés, a jedi képzés, és a szürke gandalf effektus, ami nagyon sokat árt ennek az egésznek. Hogy miért is állítom ezt? Mert azt érzékelem, hogy ebben a nagyon spirituális világban, nem játszik szerepet, a hagyomány, a régészet, és a néprajzkutatás. Volt olyan, aki azt állította, hogy felesleges időtöltés könyveket bújni, tanulmányozni, mert le lehet „csatornázni” odafentről. Hűha! Kérdezem én: Hol marad a hagyomány? A néprajzi kutatások, a régészeti feltárások eredményei? Ja, értem, ez nem jó mert nem könnyen járható út. Sok a szabály, sok az ellentmondás. Ha valaki pl. dobot fog a kezébe, rögtön hagyományőrzőnek, vagy sámánnak, vagy akár táltosnak vallja magát. Persze kisebb esetekben, dobkörvezetőnek, vagy gyógyítónak titulálja egyéniségét. Persze ezek a titulusok csak úgy szállnak, ágról-ágra. Nyílván mindenki maga tudja, milyen kabátot vesz fel. Igen ám, de ezekkel a felelősség is jár, amit már nehéz viselni.
A minap találkoztam olyannal, amire felkaptam a fejem.
Azt mondja, hogy Tavaszi napforduló. Hát ha a nevét nem tudja valaki megjegyezni , mit is csinál vele, vagy benne valójában?
Tehát:

• Téli Napforduló: ekkor a leghosszabb a sötétség, és legrövidebb a világosság.
• Tavaszi nap-éj egyenlőség: ekkor egyforma a világosság, és a sötétség.
• Nyári napforduló: ekkor a leghosszabb a világosság, és legrövidebb a sötétség.
• Őszi nap-éj egyenlőség: ekkor egyforma a világosság, és a sötétség.
Az ünnepek jelentőségére most nem térnék csak, mint csillagászati jelenségekre.

Azt hiszem ez túl bonyolult. A nevekben benne van a jelentése is.
Okkal kérdezem én akkor mit is élnek meg ezek az emberek, ha nem tudják még az alap jelentését sem?
Látom, hogy odaírnak egy kis segítséget,” hogy figyelj ez nem napforduló, hanem nap-éj egyenlőség”. A válasz erre, hogy ez szőrszálhasogatás. Na bumm. Egyébként meg a hagyományokkal nem foglalkozunk. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, miért is csinálják ezek? Mi az értelme ennek? Az időtöltés? Vagy szeretnének kitűnni valamivel a többi közül? Vagy csak otthon unatkozunk? Persze én ezt nem sértésnek szánom, de ez lehet, annak tűnik. Vagy inkább kemény kritika! De maga a közszereplésnek ez a felelősség üzenete.
Továbbá: Dobkör, mint jelenség: A dobkör egy mai műszó, egy jelenség, aminek nincs történelmi vonatkozása. Ma ez úgy néz ki, hogy pár ember összejön s leülnek dobolni, énekelni. Ezzel nincs semmi baj, hisz jó kis időtöltés, és ha meg lehet tölteni igazi tartalommal, akár tanulhatunk is. Én egyre jobban elzárkózok ez elől, hisz az évek folyamán sok olyan tapasztalatom volt, hogy elgondolkodtatónak tartom, ezek működését. Mert azt tapasztaltam, hogy egyre kevesebb érdeklődés volt a hagyományok iránt, csak érezzük jól magunkat benne. Amolyan hippi stílus. Nos, ez is bántó lehet sokak számára, de csak kemény kritika a tapasztalataim alapján. Ennek az eldurvult változata az online dobkör. Most hogy szinte sehová nem lehet menni egyre több változatát, látom, s hallom. Így kívülről nézve, meg nem látom értelmét, mert olyan, mint egy televíziós műsor. „Tedd a kezed a tv-re.” Vajon kinek van nagyobb szüksége erre? Annak, aki szerepel? Vagy annak, aki nézi? Hol van a személyes kapcsolat? Hol van a bensőség? Hol van az az intim szféra, amit egy meditáció, azaz magyarul egy elmélyülés hozhat? Lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem ez nem ad semmit. Nem adja át az üzenetét a dolognak. Persze lehet, hogy a nagy többségnek erre szüksége van, attól még lehet ennek létjogosultsága, de számomra ez olcsó mutatvány, szemfényvesztés. Arra még nem gondolt senki, hogy ha ez így megy, elveszti a varázsát? Vagy elégedjünk meg ennyivel. Aztán a dobkörökből kinőttek a „dobkörvezetők”. Ilyen titulusok személyi kultuszok kora köszöntött be ebbe a világba. Persze ennek a vonzata, ha még csatoljuk a számlaszámot, hogy lehet támogatni. Ma ennek van létjogosultsága? Erre kell használnunk az internetet? Ha már tudatosan akarunk élni, akkor az eddigi tudást, amit felhalmoztak nem lehetne önmagunkra fordítani? Nem lehet, hogy éppen egy befelé fordulás időszaka van? Ezek amolyan költői kérdések.
Ha már nem lehet menni, nem lehet rendezvényekre járni, én az időm egy részét (jó részét) tanulással töltöm.
Nincs idő semmire: Úgy tartja a mondás, arra van időm, amire fordítom. Ma nem mondhatnánk azt, hogy a távolság egy legyőzhetetlen akadály. Hisz ott az internet, telefon. Tehát a hírek a világ egyik sarkából, a másik sarkába egy pillanat alatt eljut. De nekünk nincs időnk felhívni a másikat hogy hogy vagy? Vagy éppen ebben az időszakban nem tudjuk meglátogatni barátainkat? Vagy éppen amit az arckönyvben nem osztasz meg az akkor a világban már nem is létezik? Ez azért van mert a virtuális élet lefoglalja mindenki percét. Ez egy kényelmes világ, hisz kettő kattintás és kész. Csak azt hisszük. Elég egy fotót megosztanunk, és már be is bizonyítottuk hogy ott állunk egy fa alatt, egy tűz mellett, és már természetszeretőknek látszunk. Hát ilyen a virtuális világ. Itt az ideje felébredni. Itt az ideje elgondolkodni azon, vajon mennyit élünk, és érünk. Vajon mit tanultunk az elmúlt években? Itt az ideje újragondolni nagyon sok mindent, és a számvetés után cselekedni.

2021. 03. 24.

Mi történik a világban?
Mi történik velünk?
Ha körül tekintünk magunk körül, akkor láthatjuk valami nagyon nem jól van. A teljes megosztottság korát éljük. A legtöbben hanyag módon hagyják belekergetni magukat a csiki-csuki játékba. Pl. A mostani leggyakrabb dilemmák: kell maszk, nem kell maszk, melyik párt a jó, kire szavazol, migráns, nem migráns, szfe, stb. Csupa olyan téma, ami az élet belső útja szempontjából, mit sem ér. Ezek a kilengések az élet minden területén jelen vannak. Így az úgynevezett ezoterikus körökben is megjelent. Már egy jó ideje tapasztalom(3-4 éve.). Covid, nemcovid, félelem, bizalmatlanság, üzlet, lelki üzlet, stb. Bizony ez nagyon látszik, ha nyitott szemmel jár az ember. Régóta zajlik ez a folyamat. Kezdve az elüzletesiedett, "sámándob keresi gazdájától, az online távgyógyításon keresztül, a majd én beavatlak mozzanatig bezárólag. Igen. Ez bennem megszólított egy vészharangot, hogy nem kívánom ezt így élni. Ennek lehet létjogosultsága is mert hiszen a kereslet határozza meg a kínálatot, és aki ebből szeretne megélni az természetesen idomul is hozzá. Azt persze nem állítom hogy ebben nincs érték, de lényegesen kevesebb hangsúly van fektetve a minőségi lényegre, vagy inkább létre, mint ahogy állítva van. Elviekben a hangsúly a szellemi, és lelki életre, fejlődésre van kihegyezve, aztán kirajzolódik egy feszített helyzetben ezen közösségek, egyének lelki állapota. Elmosolyodtató a jelenség, karantén dobkör, online tanítás, jobb esetben ingyen, vagy bejelentkezős. Felmerült bennem a kérdés. Ezekre mi szükség van? Mit szeretnének átadni? Mit szeretnének szugerálni önmagukból, vagy önnön magukról? Hol marad a személyesség, a fizikai kapcsolat varázsa,? Az illat, a hang, a rezgés, az érzelem, a lélek sajátossága? Ennyire felülírja ez a modern gondolkodás, és elvékonyítja a valós érzelmek hullámát? Vagy csupán a félelem irányít mindent? De itt még szóba jöhet a kényelem is... Ennyit vagyunk képesek tenni önmagukért, illetve a körülöttünk lévő világért? A választ mindenki magában keresse, s ha igazán szeretné meg is találhatja, ha akarja.
Külső megnyílvánulás, a belső kivetülésnek.
Ennyire forrongó helyzetet csak történelmi könyvekben olvastam, mint ami most van a világban. El vagyok képedve ahogy kifordult magából minden. Gyűlölet, harag, erőszak, mind ez csak azért mert, hagyják magukat irányítani, befolyásolni. Megszűnt a gondolatiság. A gondolat szabadsága. De ne is menjünk el idáig, maga a gondolat léte kérdéses. Sokaknak könnyebb úgy élni, ha helyettük gondolkodnak. Persze van kire fogni az élet helyzetüket. Nem kell vállalni a saját döntéseik súlyát. Hát innen ered ez a belső bizonytalanság? Ismét visszatértünk önnön belső létéhez. Az úgynevezett szellemi úthoz. Persze nehéz úgy tájékozódni ha nincs mihez tartani magunkat. Ha nincs egy belső erkölcsi iránytű, egy mankó. Most jön az egyéni felelősség kérdése, hogy vállalom e a súlyát, illetve végkimenetelét.
Mi a jó, vagy a rossz út? Létezik e ilyen? Bizonyára lehet. Az egyén szemszögéből igen, a világ szempontjából nem. Az életünk, a teremtett viág úgy van felépítve, hogy az működjön. Helye van a lebontó dolgoknak, és a teremtő folyamatnak is. Tehát mi a jó, és a rossz? Ugye hogy nincs reá egyértelmű válasz. A világ van, a benne lévő történések folyamata alakít valamit. Mi benne idomulunk hozzá, és mellé tudunk tenni, érzelmi töltődést, hullámot ha akarunk. Teremtünk, és rombolunk, építünk, lebontunk. Csak az életünk lelki minősége nem mindegy, hogy közben belül hogy, éljük meg.

2020.08.25

Üdvözöllek "Regös" Sziránszki József!
Áldás! Áldás! Áldás! Legyen rajtatok! Gratulálni tudok csak a csodáltos, tartalmas és tökéletes weboldalotokhoz és a tiszta munkásságotokhoz. Én titeket a Facebookról ismerlek illetve a Youtouben halgatom a dalaitokat amik csodásak és felemelöek. Remélem az EgyÖren ŐsTEn egyszer arra sodor, hogy személyesn is megimerjelek titeket. Nem gyözök hálás lennni azért a csodáért amiket a dalaitokban átélek, megélek.

Tisztelette: Chequetet Arelich Thoth Vomalites- Kocsis Melinda

Kedves Melinda!

Köszönöm szépen!

Áldott létet!

Üdvözlettel!

Áldás!

Halgatva a zenéket, felébredtek bennem a régi emlékek amikor még lóval és íjjal éltem!(régen,nagyon régen)
Utólagos engedelmével bemásoltam a versemet amit írtam.

Feltámadás

Oly sok évnyi szenvedés, rabiga és béklyó,
Megannyi éltet követelt, Nemzetünkben anno,
Jelenünk sem különb, idegen urak alatt,
Létünk, lelkünk a tét, most minden megváltozhat!

Eljött az óra a perc, melyet rég vártok már,
Megváltozik minden, de hasznunkra ám,
Visszatér az erő, mely olykor bennünk élt,
Naggyá leszünk újra, a Világ kerekén!

Felébred most a Nemzet, a Nemzetek felett,
Új kor, új jövő, melyben titkon hinni mertetek,
Visszatértem újra, ím itt vagyok véletek,
A szükség hozta így, hát most ébredjetek!

Megvívtunk már anno nagy csatákat együtt,
Most ismét itt az idő, különben elveszünk!
Oly kevés az idő, ami előttünk áll,
Most választani kell, élet vagy halál!

Tudnotok kell, és éreznetek mindazt,
Mi forog most kockán, hogy így fogalmazzak.
Ránk vár a nagy harc mely nem csak Nemzetünk,
Világunk más Népei is várják ébredésünk!

Mennyi régi írás, jóslat és rege,
Említi e napot, melynek eljött az ideje,
Kérdezheted bátran, miért most és így?
De ne tőlem mindezt, lelkedben az ír!

Most jött el az idő, mikor már választani kell,
Merre, hogyan tovább, kivel ?
Méltón vezetni csak az tud, ki ismeri az utat,
Hol, mikor, kivel, mettől, meddig, hogyan!

Ébredjetek hát fel mély álomból,
Nézetek most kicsit szobátokból távol,
Hová jutott a Világ, miért hagytuk mindezt?
Feladatul kaptuk, őriznünk kell mindent!

Elfeledni véltétek miért vagyunk mi,
Teremtőnk Szent népe, s miért vagyunk itt!
Lelketekben mélyen megvannak a válaszok,
Ha megnyitod a tudatod, a teremtő válaszol!

Válaszolt már nékem is, bár én azt nem kértem,
Váratlanul jött, mint villámcsapás egy éjen.
Felnyitotta elmém, megnyitotta tudatom,
Megmutatta vélem, mi az én dolgom!

Gyötrődtem, kínlódtam, egészen egy hétig,
Rájöttem végül, mindez felesleges volt.
Ezért vagyok itt, ezért születtem ide,
Ez az utam, feladatom, ez volt, és ez is maradt, itt most!

Tanakodtam mindig egy egész élten át,
Életemben miért nincs rend, és megszokás,
Rájöttem végül mi az én utam,
Ezért kellett tanulnom, tapasztalnom, oly sokat.

Végig kellett járnom a sötétség alagútját,
Megismernem az emberiség minden kínját,
Átélnem mindent, tapasztalni borsát,
Mert csak így lehet levenni a rabigát!

Érezni kell, átélni mindazt,
Mely tévútra visz, és rabigában tart,
Át kell esned mindezen hogy tudhass,
Igaz, és tartós változást hozhass!

Mert hogy is tudnál, mindenkihez szólni,
Ha nem ismered társaid, alulról a magasig?
Megtalálni a hangsúlyt, érteni az életet,
Csak úgy tudod igazán, ha mindezt átélted!

Egy Országot felszabadítani, csak úgy lehet igazán,
Ha ismered a hibákat, mely alkotják a rabigát!
Ismered a természetét, módját, okát, keltét,
Megérted a lényegét, láthatod a gyengeségét!

Ismerned kell Hazádat, múltját, lelkét egyaránt,
Csak így hozhatsz igazán, igaz, méltó változást!
Tudnod kell, hogy mit kíván,
Egy Nemzet mely mind felett áll!

Ismerned kell Országod, földjét, népét egyaránt,
Az a te nagy Családod, melyet óvnod kell igazán!
Ezen család legősibb, mely mind felett áll,
Ezért nehéz feladat, mely előttem áll!

Kilétemet felfedni teljesen még nem tudom,
Ha ismered az összes tanítást és jóslatot,
Nyílt az elméd, tudatod,
Könnyen rájössz ki vagyok!

Ha hiszel benne, ha nem, a lélek örök!
Több éltet él s végig tanul,
Bár tudatod elfelejti mindezt,
Ha megnyílsz rájöhetsz te is,
Az összes tudásra, mi lelkeden pihen!

Felszabadult tudattal hozzáférhetsz mindenhez,
Az összes élet tudása pihen lelkeden,
Álmaidban találhatsz választ kérdéseidre,
De figyelned kell rájuk, hogy az igazat megleld!

Álmodtál már csatákról, melyben diadalittasan,
Vezettél egy sereget, csatát nyertél nem egyet.
Láttad magad lóháton, íjjal a kezedben?
Emeltek fel pajzson, kardal kezedben?

Álmodtad már valaha, karavánt vezettél?
Az élen lovagolva új hazát kerestél?
Szellemként a jövőben, új testbe születtél,
Könnyed hull nap mint nap, Nemzeted létéért!?

Álmodtál ködösen egy szigetről mélyen?
Hatalmas szigetről, mely kontinensként áll fent?
Álmodtál végéről, menekülnöd kellett?
Társaiddal együtt egy magasabb szinten?

Álmodtál már olyat, mi csak pillanatok műve?
Rejtett képek módján, halványan rémlett?
Csodás világ anno, hol minden el kezdődött,
Tiszteltünk még mindent, nem öltünk állatot!

Álmodtál már keresztel, cipelted vontad kényszerrel?
Ráfektettek, leköptek, szöget vertek lényedbe?
Érezted a fájdalmat mikor felkeltél,
Arcodon könny hullt az Emberiségért?

Álmodtál már jövőt, pontosat,
Megtörtént aztán minden pontosan?
Megtörtént veled nem egyszer mindez,
Megtanultál figyelni az intelemre?

Akkor most figyelj rám, eljöttem hozzád,
Segítek megismerni mindent mi fő!
Segítek belátni mindazt mit tagadtak,
Elménket, hazánkat nem adjuk azoknak!

Felemeljük lelkünket, akkor már megerősödve,
Képesek leszünk hinni, és tenni repesve,
Felemeljük hazánkat, hol helye illik,
Megteszünk mindent mit Magyarságunkért illik!

El kell döntsed végre, ki mellett állasz,
Mert Nemzetünk mellett már nincsen támasz.
Idegen hatalmak befolyását nyögve,
Rejtve bár, de magasra törve, a Teremtőre ígérve,
Végre megteszünk mindent, mit megkövetel múltunk élte!

Higgyétek el nekem közel azon idő,
Kik szolgaságba tartanak, rájuk dől e tető!
Eljön az elszámolás végre,
Pusztul mindaz aki Nemzetük ellensége!

Esküszöm imigyen az égre,
Éltemet a Nemzetért élem,
Megteszek mindent végre,
Hogy Nemzetünk elérjen a fénybe!

Megsínyli ezt az ezer évet,
Mindenki ki Népünk ellen tévedt!
Lemossuk újra mindent,
Mi lelkünket és testünket éget!

Azoknak üzenem ezen versel készen,
Kérjék a Teremtőt serényen,
Irgalmas legyen velük az élet,
Mert mikor e Nemzet felébred,
Mi nem ismerünk irgalmat,
Végleg felszámolunk minden Gonoszat!

Ezen vers az első számot tevés, egy kis útmutatás és erősítés Nemzetünk fiainak!
Ne csüggedjetek, a változás már úton van!

Higgyetek egy Hazában,
Higgyetek Magyarország feltámadásában!

Nagy Gábor
2013.12.21

Kedves József !
oly szép a világ ha szívünkből érezzük minden rezgését
érdekelne ama tudomány mit Torokéneklésnek hívnak
magam már egy éve keresek olyat ki tudja eme mesterséget és érzem hogy meg találtam a meg felelő embert
ha nem veszi zokon Bátyám érdekelne eme tudományfortélyai ha teheti kérem itt írja le mert magam nem tudok el menni munkám véget
Tisztelettel és Honfi társi üdvözlettel :
Puszták Gyermeke !

Kedves Puszták Gyermeke!
Magam is folyamatosan tanulom a torokéneket, de ennek technikáját leírni sajnos nem tudom. Nem azért nem tudom leírni mert nem akarom, hanem azért mert ezt inkább mutatni érdemes, sőt ha elmondom sem biztos hogy úgy sikerül a hangot adni, rezegtetni. De személyes találkozásunkkal, szívesen elmondom, és megmutatom amit én tudok eme dologról mind fizikálisan, mind szellemileg.

Áldásos napokat kívánok.

Regös Sziránszki József

Kedves József!

Egy ismerősöm küldte át a pénteki (04.26.) programodat, de házszámot nem tudott megadni, és a honlapodon sincs fent, én pedig nem tudom, hogy ez a Varázskuckó hol van a Bukarest u-ban. Az Interneten sem találtam meg ezt a helyet... Illetve kérdezném, hogy bárki csatlakozhat-e a programhoz? Kell-e hozzá dobbal rendelkezni? Pontosan mit jelent a közös dobolás?

Köszi szépen!
Beatrix

Kedves Beatrix!
Elnézést a pontos cím lemaradt: VARÁZSKUCKÓ (Andaba Masszázs Szalon Bp., XI. Bukarest u. 3.)
Igen bárki csatlakozhat, mindenkit szívesen látunk. Dobnak nem kell lenni csak akinek van dobja, vagy csörgője, és elhozza az csatlakozhat a közös dobolásokhoz, éneklésekhez, de természetesen nem kötelező, csak amennyit a jóérzet enged.
Sok szeretettel várjuk önt!

Áldással!

Regös

Tudnátok pontosítani a helyszíneket az előadások, szertartások menü pont alatt?
Kifejezetten a Pécsi Esemény helyszíne érdekelne.

Köszönöm:
Atilla
www.magyarrendezvenyek.com

Kedves Attila!

A Pécsi eseményről itt tudsz érdeklődni : Pécs, Zengetős Jurta, Zsolnay negyed KÖZELÉBEN, hívj a pontos címért: 30-9865-258

Judit nevű hölgy szervezi....

Köszönöm szépen!

Áldásos szép napot!

Szia Jocó!
Érdeklődnék az Emberek aranyban című albumotok után. Beszerezhető már? Ha igen akkor hol tudnánk összefutni, hogy minden dalát meghallgathassam? Esetleg egy palotai (környékbeli) dobkör?
Nagyon hiányzol már.
Áldás. Melinda

Sziasztok!
Véletlenül bukkantam dalaitokra, és teljesen elvarázsoltak. Láttam a honlapon, hogy vannak olyan cd-k, amiken hallhatóak a dalaitok. Van olyan is, amin csak a ti műveitek vannak? Mindegyik érdekelne, de nem tudom hogy juthatnék hozzájuk. Kérhetnék erről információt,
Előre is köszönöm, és csak így tovább.
Jaj, és kedves Jocó, nagyon büszke lehetsz a kislányodra!
Évi

MEGMÉRGEZTETEK! Az egész családomat. Nincs se éjjelem, se nappalom. Reggeltől estig dolgozom. Teljesen kikészültem..... Erre tanítod a kislányodat! Amióta 2012. május 19-én meghallottunk benneteket Őskün, alig várom, hogy reggel legyen, végezzek a munkámmal és hazaérjek. Hallgathassalak benneteket. Drogos lettem? Minden amit csináltok, a zene, a szöveg, versek gyönyörűek és csodálatosak. Szavakat nem találok. Odaragadtunk a padhoz, úgy hallgattunk benneteket. Az izzadság csorgot a homlokodon. Visszaköveteltünk a "szinpadra". Hiányoztok. Mikor, hol láthatunk ismét benneteket. Nagyon jó emberek vagytok. Isten segítsen utatokon. Nagyon várom az ismételt találkozást.
Ádám Éva

Kedves Jocó! Tavaly a miskolci Fényünnepen és a múzeumban (avar kori kiállítás) is találkoztunk. Nekem és páromnak is meghatározó élményt nyújtottatok a lányoddal együtt. Jól hallottam, hogy idén, április 21-én (most szombaton)te is részt veszel a Muhiban tartandó dobszertartáson? Jó lenne összefutni. Isten áldjon!

József,kérlek,jelentkezzeteka zengő citerámmal
Isten áldásával: Ervin
marothyrvin@gmail.com
70 4223341

Örömmel töltött el hogy honlapodra találtam. Szeretném ha településünkön jünius 9.-én fellépnétek !
Egyesületünk a Csemői Hagyományőrző Egyesület egy éve alakult és idén már a második alkalommal szeretnénk megrendezni . Jó lenne ha fellépésetekkel emlékezetessé tennétek ezt a napot. Utazási költséget és ebéd.vacsorát tudunk biztosítani. Várom válaszodat. Tel 06 202644887. email. : benesch.istvan@gmail.com

Kedves István!

Köszönjük szépen a meghívást e-mailban értekezünk.

Áldott szép napot!

Regös

Gratulálok, Testvér! Áldás

Testvérem !

Köszönöm!

Áldassék!

Békesség!

Nemzetség!

Drága Jocókám!

Gratulálok az új honlapodhoz, nagyon tetszik, és nagyon klasszul átlátható az egész.
Kívánom, hogy minden így sikerüljön a magánéletedben és a munkádban egyaránt!
Emike

Kedves Emi!

Köszönöm szépen a jó kívánságaidat!

Áldással!

Jocó

-Kell-e több? Kell-e más?
-Áldás, áldás!

- Kedves László!
Igen! Áldás! Áldás!

Minden tiszteletem a tied! Üdv:Pap Laci

Kedves László Köszönjük szépen!

Áldás.

Kedves Honlaplátogató! Hagyományélő Barátaink, Testvéreink! Hasonló úton haladók!

Ez úton szeretnénk mindenkinek Boldog Új Esztendőt Kívánni!

Köszönjük barátságotokat, kitartásotokat, munkálkodásotokat!

Tisztelettel:Sziránszki Klaudia és Regös Sziránszki József

Újévi kívánalom…

Legyen népednek nagy jurtája,
Kívánságod lesse száz szolgája,
jószágod legyen annyi, mint csillag az égen,
kincsed, s vagyonod, mint fűszál a réten,
az ellenség rettegve mondja ki neved,
sok ezer igaz barát legyen veled,
íjad vesszeje mindig célba találjon,
szerencse és bőség mindig melléd álljon,
unokáid vidámsága vegyen téged körül,
gyermekkacajnak a szíved mindig örül,
tömlődből a kumisz soha ki ne fogyjon,
a jó bor a hordódból ki ne apadjon,
magyar válasz legyen mindig a magyar szavadra,
a feleséged, s barátod, soha ne hagyjon magadra,
találd meg lelked hangját a teremtőben,
ezt kívánom néked a Boldog Új Esztendőben!

Áldás!

2011. Álom Hava (december). 31.

Habár Számunkra az ünnepek jelentése nem teljesen ugyan az mint a mai kor embere számára, így a húsvét sem, és a karácsony sem, ezzel együtt a szilveszter sem kivétel.
Mi azért tesszük amit teszünk mert szeretnénk a régmúlt hagyományainkat, hitvilágunkat újra élővé tenni, de ne felejtsük el azt sem bármennyire tiszteljük a múltunkat, mert fontos tisztelnünk, és éltetnünk, az idő változik, a nyelvünk is változik, de szívünk, és lelkünk érzései azok valami úton módon mindig visszakanyarodik oda ahonnan indultunk. Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni hogy jelen vagyunk ebben a világban!

Áldással!

Regös Sziránszki József

Adjon a Jóisten! - minden jót az új esztendőben. Örülök hogy rátaláltam végre a honlapodra. Szeretném kérdezni hogy van-e megvásárolható CD amin rajta vannak a dalaid-és azt is hogy van e kifogásod hogy énekeljük a dalaidat.
Diósgyőrben találkoztunk, énekeltünk.
Isten áldjon. Burján Erzsébet.
Olgi és Lajos is ölelnek.

Kedves Erzsébet!

Nagyon örülök, (örülünk) hogy megtalált bennünket. Köszönjük szépen dicsérő szavait!

Igen van CD-nk "Ősi Dallamok" címmel. ez 2008.-2009.-es esztendő koncertfelvételeiből összeállított lemez.

Nagyon örülünk ha a dalaink nem csak a bennünk rejtező élményeket adják tovább, hanem másokat is éneklésre hívnak. Így nincs kifogásunk ha énekelitek dalainkat.

Áldással!

Regös Sziránszki József

Kedves Attila!
Köszönöm (köszönjük) a megtiszteltetést hogy részt vehettünk véletek egy ily nemes eseményem, mely bennünk is mély nyomot hagyott.
Áldassék!
Békesség!
Nemzetség!
Regös

Adjon az Isten minden jót.
Kerestem a megfelelő szavakat hogy kifejezem köszönetemet amiért részt vettél a mennyegző SZERünkön...de nem találom.
Az emberek akik részt vettek eme SZERen, büszkén mesélik másoknak hogy hol jártak, azok meg sorra kérdezik hogy ti voltatok azok?...
Voltak olyan személyek akiknek sikerült könnyeket csalnod a szemében...még most is emlegetik...ezek a nagy dolgok a mai világban.
Ha minden könnycsepp aranyat ér ami a SZERen elhullott...akkor mi gazdagok vagyunk...
Áldás legyen utadon.

Nagy örömmel olvastam bejegyzését. Reményeink, és terveink szerint az idén is lesz Ha a Jó IsTen is úgy akarja... Persze ehhez egy kicsit több kell. Igen nagyon szeretnénk ha az idén is megvalósulna A dob Ünnepe amihez még szponzorokat, támogatókat keresünk. Reméljük hogy ez így leszen.
Áldassék!
Békesség!
Nemzetség!
Üdvözlettel: "Regös" Sziránszki József

Először is szeretnék gratulálni ahhoz a csodához, amit Ön és kislánya létrehoztak. A 2010es Táltos, Sámán és Regős találkozó óta örömmel emlékszem vissza a fellépésükre. Ezzel kapcsolatban írnék és előre is elnézést, hogy eltérek a témától, de szeretném megkérdezni, hogy idén is várható-e Öskün, hasonló rendezvény?-ahol reményeim szerint újra találkozhatom Önökkel.
Tisztelettel: Egy rajongójuk

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.