Back to top

Hanggyógyítás

Olyan nehéz írni a hangokról, inkább hallani és érezni lehet teljességgel, de azért én mégis írok néhány mondatot a hangokról, a megtapasztalásaimról, hogy bizony a hangok jótékony hatásai is építik, szépítik lelkünket, testünket, tudatunkat. Megfigyeléseimen, és tanulmányaimon alapuló megtapasztalásaim.
Először is a mai úgynevezett modern világban a zene, azaz az egymásra épülő hangok sorozata, és ismétlődése, ma már szinte csak szórakoztató funkciót tölt be. Sajnos! De ha visszatekintünk az idő alagútjába, s a zene ébredésének környékére érünk, akkor viszont meglátjuk, vagy megérezzük, hogy a zene egy kifejezési forma. Egy teljesen külön világ, ami segít közvetíteni a lelkünkben megbúvó rezgéseket. Ha már meg tudjuk mutatni a lelkünk rezgéseit a zene által, vagy éppen közvetíteni, akkor megláthatjuk, megtapasztalhatjuk a bennünk rejlő érzéseket, vagy érzések sorozatait. Azt hiszem, nyugodtam mondhatjuk, hogy ez is egy élő dolog, ami bennünk rezeg. De ha összevonjuk a bennünk örvénylő áradást, és a külső hatásokkal megtűzdelt zenével, akkor észrevehetjük, hogy hatással van reánk. A hatás kívül-belül megjelenik. Ezt a jótékony hatást szeretnénk használni a lelkünk jobbá tételéhez, segítéséhez.
A mai korban az emberek a zenét általában a szórakozásra (kikapcsolódásra) használják. Régebben is így lehetett, csak akkor a kikapcsolódásnak más volt az értelme. Mást mutatott, sőt elősegítette az embert egy olyan állapotba kerülni, ami sokkal közelebb volt a teremtőhöz. Mai is jelen van ez, csak éppen nem így fogalmaznánk meg, illetve nem teszünk a zene köré ilyen misztikumokat, mint régen. A mai zene is egy más állapotba keríti az embert, s régen is használták erre a zenét pl. a „sámánok”. A folyamatosan ismétlődő monoton dob hangja, elviszi, vagy utaztatja az embert. Ha ezt így körül írtuk, akkor pontosan meg is tudjuk nevezni, s ennek a pontos meghatározása a „révület”. Érdekes hogy itt először a szóra koncentráljunk, hogy megértsük a jelentését. A szótő a rév, vagy a révész. A rév egy kikötőt jelent, itt jelen is van a mondásainkban „révbe értünk”. A révész, aki a tó vagy folyó egyik partjáról a másik partjára átszállítja az embert. Tehát egy másik helyre érkezünk, egy másik helyen lenni. A révület is egy hasonló jelentéssel bírhat, tehát valahol máshol lenni. Nagyon röviden ennyit a révületről. De térjünk vissza a hangokhoz. Ez a kettő dolog úgy kapcsolódik egymáshoz, hogy a zene, vagy a hangok sorozata, egy másfajta tudatállapotba tudja vinni az embert. Ezzel az energiával, vagy rezgéssel, ha lehet utaztatni, akkor lehet befolyásolni is a tudatállapotunkat, és a közérzetünket is, és ezen keresztül az egészségünket. E rövid betekintés, vagy tájékoztatás nagyon kicsiny szelete ennek az egészen bonyolult műveletnek, további kérdésekre szívesen válaszolok.
Kívánom mindenkinek, hogy találja meg a zenében, énekben, a lelke eltetőjét.

Áldásos rezdülést!

Regös Sziránszki József